Din İle Akıl Yan Yana Gelemeyince...

Dünyaya yapılacak en büyük kötülük, aklı baliğ olmayan insanların eline dini inancı vermek. tek başına bile insan iradesi üzerinde yeterince tehdit oluşturabilen din, onla ne yapacağını bilmeyen akılsızların elinde daha da tehlikeli hale geliyor.

Söyleneni, okuduğunu, gördüğünü anlayamayan insanların eline kendini var etmesi için dini veriyorsunuz. Zaten insan olmak adına tek başına hiçbir şey yapamayacak olanlar sımsıkı yapışıyorlar dinlerine. Gel gör ki, daha o dinin kendilerine neyi anlattığını tam olarak anlayamadıkları için, sonuçta kendi kıt aklıyla çıkardığı çarpık çıkarımlar ve onları uygulamaya çalıştığı can sıkıcı bir hayat çıkıyor ortaya.

Tabii bunlar sadece kendine ve en fazla yakın çevresine zararı dokunanlar. Bir de (Allah muhafaza!) bir şekilde kendi zavallı-ucube çıkarımlarını kitlelerle paylaşan ve kendisi kadar bile akla sahip olmayan kitlelerini ikna edenler var ki, doğal seleksiyonun akla değil bedensel yeterliliğe göre olması sadece bu yüzden bile isyan sebebi olabilir!

Yeterince akıllı olmayan bir dünyada onun kurallarına göre yaşamaya çalışıyoruz ne yazık ki...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder